Adatkezelési szabályzat

Vendégek részére

I. Bevezető rendelkezések

Adatkezelő: SXL GYM Korlátolt Felelősségű Társaság (továbbiakban: SXL GYM)

Adatkezelő székhelye: 2234 Maglód, Homoród utca 3/1.

Adatkezelő fióktelepe: 2100 Gödöllő, Köztársaság út 85/B.

Adatkezelő törvényes képviselője: Lesti Zoltánné

Adatkezelő e-mail címe: gym.godollo@gmail.com

Adatkezelő telefonszáma:: +36304590861

Adatkezelő részéről az adatkezelés során a kapcsolattartásra kijelölt személy: Mokos Anna.

Az adatkezeléssel érintett tevékenység: az SXL GYM tornatermet működtet, amelynek során vendégei napi jeggyel vagy bérlettel vehetik igénybe a szolgáltatást. A Tornateremben a vendégek más, kiegészítő szolgáltatásokat vehetnek igénybe, különösen, de nem kizárólagosan: csoportos óra, masszázs, termék vásárlás, büfé szolgáltatás. Az SXL GYM és a vendégek között szerződés jön létre a tornaterem használatára.

Az adatkezelés célja és jogalapja összefoglalóan: az SXL GYM és a vendég közötti szerződés teljesítése, ezzel összefüggésben az SXL GYM biztonságos működtetése, a vendégek biztonságának és kényelmények a biztosítása.

II. Adatkezeléssel kapcsolatos tájékoztatás
A szerződés alapján a személyes adatok következő csoportjait kezeljük az itt írott célból és ideig.

1. A szerződés megkötése
A vendég neve, születési ideje és e-mail címe vagy mobil telefonszáma valamint lakcíme; a lakcím kivételével ezeknek az adatoknak a hiányában nem kötünk szerződést, nem tudsz a terembe bejönni, mert nem tudunk azonosítani. Csak akkor veheted igénybe a szolgáltatásunkat, ha a 14. életévedet betöltötted. 14-16 éves korod között kérjük, szüleiddel regisztráljál hozzánk, mert ez ő beleegyezésük szükséges az adataid kezeléséhez és a szolgáltatásod igénybe vételéhez. Ezt a szüleid a regisztrációs lap aláírásával igazolják. Az adatokat regisztrációs adatlapon töltöd ki:

Adataidat saját vendég nyilvántartásunkban számítógéppel rögzítjük, fényképet készítünk és a megadott adataidat a fényképpel kötjük össze. Minden belépésnél tudjuk, hogy te jöttél hozzánk, a belépőkártyával rajtad kívül senki mást nem fogadunk; a fénykép célja, hogy minden alkalommal azonosítsunk.

Abban az esetben, ha a diák vagy vagy nyugdíjas vagy és kedvezményt veszel igénybe, akkor kezeljük az életkorod vagy a születési adatodat annak érdekében, hogy addig vedd igénybe a kedvezményt, amíg erre az életkorod Téged jogosít. A számítógépes rendszerben a vendégeink nyilvántartását minden naptári év januárjában ellenőrizzük. Minden olyan vendég adatait, fényképét töröljük a számítógépes nyilvántartásból, akik az előző naptári évben 12 hónapon át nem jöttek el hozzánk nem látogatták meg a termünket, mert azt vélelmezzük, hogy már nem vagy a tagunk. Ha a vendég az előző naptári évben akár egyetlen alkalommal együtt hozzánk, abban az esetben az adatait további egy évig tároljuk.

2. Vendégaktivitások
A vendégeink aktivitásait is kezeljük a megrendelt szolgáltatás kifizetése, és az elszámolások érdekében. Ezek különösen: vendégeink fogyasztása, csoportos órák foglalásai, a nálunk megrendelt szolgáltatásaid. A vendégeink fogyasztására, és az általuk megrendelt szolgáltatásokra vonatkozóan összesített adatgyűjtést is végzünk az egyenletes működtetés és n a szolgáltatások kielégítése érdekében. Az személyes adatokat a tagsági időd alatt kezeljük, a II.1. szerint.

3. Versenyek, játékok
Ha nyereményjátékot hirdetünk, és arra jelentkezel, vagy a nyereményjátékban minden bennünket látogató vendég részt vesz annak alapján, hogy a vendégek nyilvántartásában szerepel, abban az esetben a nyereményjátékhoz kapcsolódó, szabályzat szerinti nyerés esetén az adataidat a Szabályzatban rögzített időtartamig tároljuk. Az adatok kezelésének célja, hogy a nyereményjátékban nyert nyereményeket átvehessed.
– ha a versenyt hirdettünk, a vendégeiknek regisztrációs lapot kell kitölteni, hogy a versenyen részt vehessenek. A regisztrációk esetében a recepcióhoz fordulhatsz! Ebben az esetben a regisztrációs lapot a versenyt követő harmincadik napig megőrizzük. Kérjük, hogy a regisztrációs lapon egészségügyi adatokkal kapcsolatban soha ne adj adatszolgáltatás a számukra.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a versenyen történő részvétel e kockázatát te viseled, ezért minden esetben gondosan mérd fel, hogy egészségi állapotod alapján részt vehetsz-e azon. Az egészségügyi adatok, különleges adatok, ezek kezelésére különleges szabályok vonatkoznak. Az SXL GYM nem kíván egészségügyi adatokat kezelni. Ha egészségügyi adatok kezelése válik szükségessé, abban az esetben ez olyan kockázat, amely akadályozza a versenyen a részvételt.

– a versenyeken, vagy nyeremény játékokon szükségessé válhat testméreteid megadása. Az adatkezelés célja, hogy megfelelő öltözéket vagy nyereményt adjunk Neked. Az adatok
megadása nem kötelező. Ebben az esetben az öltözéket vagy nyereményt nem tudjuk biztosítani Neked. Az adatok kezelésének időtartama, a verseny befejezése, vagy a nyereményjáték befejezését követő 30. nap.

2. Fotók, filmfelvételek
A versenyeken tömegfelvételek, eseményfilmek készülnek a résztvevőkről, melyeket közzétehetünk kiadványainkban, honlapunkon facebook oldalakon, oktatásainkon vagy a rólunk készült hirdetéseken, közzétételeken, illetve a verseny népszerűsítése, bemutatása során (felhasználás). A felvételek jellegéből eredően nem tudjuk kiszűrni, hogy egyes résztvevőket kérésükre ne jelenítsünk meg vagy felismehetetlenné tegyük őket. Ezért amennyiben részt veszel a versenyen, akkor a Rólad készült fotókat a verseny és a saját népszerűsítésünkre felhasználhatjuk mindaddig, amíg azok elavultakká nem válnak.
Különleges Adatok Az SXL GYM nem kezel különleges adatokat. Kérjük vendégeinket, hogy ne bocsássanak rendelkezésünkre egészségi állapotukkal kapcsolatos adatokat! Amennyiben bármely veszély, kockázat áll fenn az egészségi állapototok miatt, legyetek figyelemmel arra, hogy a szolgáltatásainkat csak saját kockázatotokra vehetik igénybe, és erre tekintettel sem vehetnek át kollegáink adatkezelésre egészségügyi adatot, mert azok biztonságos, a jogszabályok által elvárt adatkezelését nem tudjuk biztosítani.

Minden versenyen biztosítunk olyan egészségügyi személyzetet, aki a veszély esetén segítségedre lehet. Egészségügyi adataidat a verseny előtt vele lehet közölnöd, ha ezt szükségesnek ítéled meg, és biztonságot ad számodra. Az adatkezelést nem az SXL GYM végzi, hanem az arra jogosult orvos. Elkülönítetten és zártan kezeli az adatot a neved megjelölésével annak érdekében, hogy szükség helyzetben segítségedre legyen. Az általad zártan átadott adatnak átvételét igazolja, erről nyilvántartást vezet, ide értve azt is, ha az adathoz hozzáférés szükséges. A verseny után a zárt adatot vissza kell venned. Ha erre mégsem kerül sor, akkor 30 napon belül megsemmisíti az egészségügyi adattal kapcsolatos adatszolgáltatásodat. A zárt adatot csak a Te személyes veszélyhelyzeted esetén lehet felbontani.

3. Kamerafelvételek
Az SXL GYM kamera rendszert működtet a teremben. A kamera rendszert célja, hogy az SXL GYM és a vendégek értékeit és vagyonát óvjuk őrizzük. Kamera rendszer elhelyezésével, az adatok ellenőrzésével és lejátszásával kapcsolatban a recepción kaphatsz információkat az elhelyezett szabályzatból. Figyelemmel vagyunk arra, hogy a kamerák az intimitásodat ne sértsék, ezért:
– csak a vagyonvédelem miatt szükséges helyeken helyezünk el eszközöket;
– az eszközök feltételeit a recepciót kivéve nem ellenőrizzük folyamatosan;
– a kamerafelvételeket csak vita esetén játsszuk le, azokhoz kizárólag a kamera szabályzat szerint megjelölt kollegáknak van hozzáférésük;
– 3 munkanapig őrizzük meg a felvételeket, azt követően automatikus törlésre kerül sor.

Bármilyen probléma esetén azt, és a kérésedet haladéktalanul közöljed a Bevezetőben Kapcsolattartásra kijelölt személlyel, mert csak a szabályzatban erre kijelölt személy döntése, engedélye és jelenléte alapján játszhatóak le a feltételek. Sürgős szükség esetén a recepción add meg kérésedet, de a kapcsolattartásra kijelölt személy fog dönteni ebben az esetben is. Három munkanapot követően nem tudunk számodra segítséget nyújtani.

3. Okmányellenőrzés
Felhívjuk a figyelmet arra, hogy, ha kedvezményt veszel igénybe, ha nyugdíjasnak vagy diáknak mondott magadat és az ezzel járó alacsonyabb díjszabást a választod vagy egyébként a személyazonosságot kapcsolatban kétség merül fel bennünk, akkor megkérünk arra, hogy személyi igazolványodat vagy más téged azonosító okmányodat mutassad be részünkre.

Személyazonosságot kapcsolatban általában akkor merült fel kétség, ha ugyanezen a néven más fényképpel valaki már bejelentkezett. Ez nem jelenti azt, hogy a probléma van, hiszen több embernek is lehetnek, ugyanazok a személyes adataik. Nem szeretnénk azonban, ha a vendégeink adatait és személye összetéveszthetők volna nyilvántartásokban. Célunk, hogy vendégeink biztonságban legyenek. Ha bárki ezt kéri tőle a termünkben, akkor tagadjad meg és fordulj hozzánk bizalommal mert szeretnénk szabályosan működtetni a létesítményünket. Sem az okmányok számát sem a másolatukat nem kezeljük.

III. Adatrögzítés, adattárolás, adatfeldolgozás, adattovábbítás, ehhez kapcsolódó megsemmisítés, törlés

1. A vendégek adatait számítógépen alkalmazottainkkal rögzítjük önálló hardver eszközön, mely nem áll állandó és közvetlen kapcsolatban az internettel, és csak az arra jogosult személyek számára hozzáférhető, csak karbantartás esetén csatlakozik az internetre. A vendégek adatát saját nyilvántartásunkban tároljuk, a vendégek számítógépes nyilvántartását nem továbbítjuk, adatfeldolgozás más bevonásával nem kerül sor. Azoknak a vendégek az e-mail címét továbbítjuk adatfeldolgozónk részére, akik a regisztrációs lapon hírlevélre iratkoznak fel.

2. A vendégek papír alapú regisztrációs adatlapját a tagsági viszonya alatt tároljuk, ha a vendég a regisztrációs adatlapján hozzájárulást ad számukra, hogy hírlevelet küldjünk részére. Minden más esetben megsemmisítjük azt a tagságának első naptári évét követő januárban. A regisztrációs adatlapok ellenőrzése és megsemmisítése a III.1. szerinti időszakkal azonosan történik.

3. Ha e-mailt juttatott el a az SXL GYM-nek abban az esetben az e-mailt csak az ügyintézés időtartamára őrizzük meg. E-mailjeinket rendszeresen töröljük. Abban az esetben tároljuk a levelezés hosszabb időtartamig, ha e vagy az SXL GYM igényt érvényesít, vagy azt jelzi, az egyikünk a másik félnek hogy igényt kíván érvényesíteni. Ebben az esetben az igény érvényesítésének lezárásáig vagy az elévülési idő végéig kell őrizni az e-maileket.

3. Okmányellenőrzés: felhívjuk a figyelmet arra, hogy, ha kedvezményt veszel igénybe, ha nyugdíjasnak vagy diáknak mondott magadat és az ezzel járó alacsonyabb díjszabást a választod vagy egyébként a személyazonosságot kapcsolatban kétség merül fel bennünk, akkor megkérünk arra, hogy személyi igazolványodat vagy más téged azonosító okmányodat mutassad be részünkre. Személyazonosságot kapcsolatban általában akkor merült fel kétség, ha ugyanezen a néven más fényképpel valaki már bejelentkezett. Ez nem jelenti azt, hogy a probléma van, hiszen több embernek is lehetnek, ugyanazok a személyes adataik. Nem szeretnénk azonban, ha a vendégeink adatait és személye összetéveszthetők volna nyilvántartásokban. Célunk, hogy vendégeink biztonságban legyenek. Ha bárki ezt kéri tőle a termünkben, akkor tagadjad meg és fordulj hozzánk bizalommal mert szeretnénk szabályosan működtetni a létesítményünket.

4. Versenyek, akciók esetén a marketing és a szervezés során szerződött partnereink abban az esetben kapnak a regisztráltakhoz adatot, ha az szükséges a teljesítéshez, és azt a szerződés teljesítésekor törölniük kell.

5. A rendszereink karbantartói a karbantartás során működnek együtt, abban az esetben kapnak a regisztráltakhoz adatot, ha az szükséges a teljesítéshez, és azt a szerződés teljesítésekor törölniük kell.

IV. A vendégeink jogosultsága személyes adataikkal kapcsolatban
A jogaid gyakorlása során igyekszünk soron kívül eljárni. Legfeljebb 30 napunk áll rendelkezésre a válaszra és a kérésed elfogadása esetén ennek teljesítésére. Kérjük, hogy a Bevezetőben megadott e-mailre vagy postai úton székhelyünkre címzett levélben éljél e jogoddal. Ha a személyazonosításod szükséges lesz az igényed elbírásához, akkor ezt kérni fogjuk tőled. Ha a személyazonosságodat nem tudod igazolni, és kétely merül fel az azonosítás során, akkor a választ nem tudjuk megadni. Válaszunkat minden esetben közöljük Veled, és értesítünk a kérésed teljesítéséről.

1. Információkhoz való hozzáférésed:
Jogod van ahhoz, hogy a nem általad a regisztráció során átadott személyes adataiddal kapcsolatban információkat kapjál tőlünk – ezeket az adatkategóriákat a II. pontban részleteztük. Az általunk kezelt adataidat rendelkezésedre bocsátjuk.

2. Helyesbítéshez való jogod:
Ha azt tapasztaltad, hogy az adataid nem pontosak vagy azok megváltoztak az adatok, kérjük, hogy minél hamarabb forduljál hozzánk, hogy az adataidat helyesen rögzítsük. Kérjük, ebben az esetben elsődlegesen a recepción terjesszed elő az igényedet, mert az ott dolgozó kollega jogosult arra, hogy az adatodat helyesbítse!

3. Adataid törléséhez való jogod:
Kérheted azt, hogy töröljük az adataidat. Sajnos a nevedet a lakcímedet és az e-mail címet vagy a telefonszámot nem tudjuk törölni mindaddig, amíg szerződéses kapcsolatban vagyunk, vagy a szerződéses kapcsolatok megszűnt, de bármelyikünk egymással szemben igényt érvényesíthet. A többi adatod törlésére jogod van mindazokban az esetekben, ha nincsenek egymással szemben igényeink.

4. Az adatkezeléshez adott jog visszavonásához a jogod:
Visszavonhatod, az adatkezeléssel kapcsolatos hozzájárulásodat. A hozzájárulás visszavonása csak abban az esetben eredményezi az adataid törlését, ha a szerződés teljesítéséhez, az adatkezelésre nincsen szükség.

5. Korlátozáshoz való jogod :
Ha a vitatod az adataid pontosságát vagy az a véleményed, hogy nem kezelhetjük az adataidat, abban az esetben korlátozzuk az adatkezelést mindaddig míg megvizsgáljuk hogy mit kell tennünk azokkal.

Mit jelent a korlátozás?
A korlátozás időtartama alatt csak a te beleegyezéseddel, vagy bármelyikünk igény érvényesítéséhez vagy harmadik személy jogainak védelme érdekében vagy fontos közérdekből kezelhetjük az adatokat. A döntésről minden esetben tájékoztatunk, tudni fogod azt is, hogy teljesítettük a kérdéseket, vagy elutasítottuk azt, és fenntartjuk jogunkat az adataid kezelésére.

6. Adathordozhatósághoz való jogod
A számítógépes nyilvántartásunkban kezelt személyes adataidat kérésedre egyszerű, elektronikusan konvertálható formában kimentjük és átadjuk részedre. Ezt a jogot a jogszabály biztosítja, és eleget teszünk a kötelezettségünknek.

V. Jogorvoslati Jogaid
Természetesen törekszünk arra, hogy a legkevesebb adatot, a legrövidebb ideig, a célokhoz kötötten biztonságosan kezeljünk. Minderről megfelelő tájékoztatást kívánunk adni Neked, és a jogos kéréseidet teljesíteni kívánjuk. Ennek ellenére előfordulhat, hogy nem értünk egyet, vita alakul ki közöttünk.

Kérjük, hogy minden esetben elsődlegesen a kapcsolattartásra kijelölt személyhez fordulj, mert ez a kollegánk tud hatékonyan segíteni. A recepció csak a napi üzletmenetben jogosult tájékoztatásra, adatok szolgáltatásra. A szabályzat minden esetben meghatározza, ha a recepción is előterjesztheted a kérésedet, és ott is tudják azt teljesíteni. Ha azonban a probléma nem oldódik meg a közreműködésével, és nem vagy elégedett a válasszal, abban az esetben a következő szervekhez fordulhatsz:

1. NAIH

2. Bíróság

Kérjük, hogy ha vitát hatósági vagy bírósági úton kívánod megoldani, abban az esetben is értesíts erről bennünket! Mi igyekszünk kapcsolatba lépni Veled, a hatósággal, és az általad megjelölt személlyel, mert az az érdekünk, hogy együttműködjünk, jogszerű megoldást találjunk, az időt és a költségeket mind a Te mind a saját esetünkben a minimálisra csökkentsük.

Kérjük, hogy ha bármilyen visszaélést tapasztalsz az SXL GYM vagy annak területén, akkor azt szintén jelezzed nekünk! Minden értesítés segít minket a munkánkban, hogy elégedettebbek lehessetek!

Budapest, május 22.