Összegyűjtöttünk nektek öt darab isteni ünnepi receptet, amik ráadásul egészségesek is. Nekünk nagy kedvencünk a zserbó golyó, de kíváncsiak vagyunk, hogy nektek melyik nyeri el a tetszéseteket! Lássuk hát a recepteket! Reméljük ti is úgy fogjátok őket szeretni, ahogy mi!
Kókuszos Pudingos Piskóta
Hozzávalók:
– 6 púpos ek hajdinaliszt
– 6 db M-es tojás-csipet himalaya só
– 15g Szafi reform négyszeres erősségű cukorhelyettesítő
– 10 dkg növényi margarin
– 1 sütőpor
Krém hozzávalói:
– 50 g Szafi Free vaníliás zabpuding por
– 4 dl. édesítetlen növényi tejhelyettesítő (pl. zabital kókuszital, mandulaital), vagy tejfogyasztóknak: 4 dl. tehéntej g Szafi Free vaníliás zabpuding por
– kb. 40 g cukornak megfelelő édesítő (ízlés szerint több, vagy kevesebb)
– 12 g zselatin
Csokimáz hozzávalói és elkészítése:
– 40 g 74% kakaó tartalmú étcsokoládé
– 20 g kókuszkrém ( jelen esetben cocomas kókuszkrém)
– olvasszuk őket egyneművé
Forgatáshoz:
– Szafi Reform kókuszreszelék
Krém elkészítése:
Keverjük ki jó alaposan a pudingport a folyadékkal és az édesítővel. Majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. a zselatint 1 dl vízben forraljuk fel, aztán hagyjuk hűlni. A már kihűlt pudinghoz keverjük hozzá és tegyük hűtőbe. Piskóta elkészítése:A tojásokat különválasztjuk, a fehérjét csipet sóval habbá verjük. A sárgáját édesítővel és a vajjal kikeverjük, majd a sütőporral elkevert liszttel összedolgozzuk. Ezután kanalanként hozzá adjuk a habbá vert tojásfehérjét vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. Sütőpapírral bélelt tepsibe, előmelegített sütőben 180 fokon tűzpróbáig sütjük. Én 2 piskótát sütöttem, így lett 20 db hólabda. Ha a piskóta is kihűlt állítsuk össze a hólabdát. kenjük meg krémmel a kiszaggatott piskótákat, az oldalukat is, forgassuk kókuszreszelékbe és öntsük le csokival.
Zserbógolyó
Hozzávalók (kb 25 db-hoz):
– 150 g darált dió
– 100 g cukormentes háztartási keksz ledarálva
– 150 g cukormentes baracklekvár
– 200 g cukormentes étcsoki
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a darált diót és a kekszet a lekvár felével. Ha nem áll össze a massza, apránként hozzáadjuk a lekvár többi részét is.Nedves kézzel golyókat formálunk a masszából, és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a csokimázat.A kisebb darabokra tördelt étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd két kiskanál segítségével egyenként belemártjuk a golyókat. Kicsit lecsepegtetjük, aztán egy tálcára helyezzük, hogy megdermedjen a csoki.
Karácsonyi Túró Varázs
Hozzávalók:
– 100g zsírszegény túrófél pohár natúr joghurtfahéjédesítő vagy méz (nem kell sok, inkább a gyümölcsök édessége legyen jelen)
– 30ml zselatin
– tetszés szerint választott gyümölcsök
Elkészítés:
A túrót elkeverjük ízlés szerint a fahéjjal a natúr joghurttal és az édesítővel, miután krémes állagot kaptunk adjuk hozzá a zselatint ( a por alapúhoz adjunk vizet és melegítsük fel picit, a lapzselatint áztassuk be, lényeg hogy a krémben eltudjon vegyülni), keverjük el és öntsük bele a krémet egy formába majd dermesszük ki hűtőben 20-30 perc alatt.Egy serpenyőben karamellizáljunk mézet, majd adjuk hozzá az apróra vágott gyümölcsöket, forgassuk át, 3-4 perc után az így kapott meleg gyümölcsraguval öntsük le a formából kivett túrós desszertet.
Kókuszgolyó
Hozzávalók kb. 30 golyóhoz:
– 4 db alma
– 4 bögre zabpehely
– ízlés szerint cukrozatlan kakaópor, édesítő, rum aroma, mogyoró
Elkészítés:
Igazság szerint az almát le kéne reszelni a banánt pedig villával összetörni de a turmixgép ezt gyorsabban megoldja helyettem ezért abban összeturmixolom, a többi hozzávalókat pedig már villával belekeverem.Érdemes állni hagyni egy órácskát a hűtőben mert úgy könnyebb golyókat formálni belőle, majd ha ezt sikerült kivárni akkor lehet hempergetni a kókuszreszelékbe.Egy adag csokis fehérjét puding állagúra kikeversz és ráöntöd ezekre a golyócskákra…hmm, tuti reggeli! De persze anélkül is tökéletes!
Fehérjedús Mákos Kocka
Hozzávalók:
– 100 g zabliszt
– 100g kókuszliszt
– 2 adag fehérjepor (kihagyható)
– 1 tojás
– 1 natúrjoghurt
– 1dl víz
– 50 g mákédesítő ízlés szerint
– 1 cs. sütőpor
Elkészítése:
Keverjük össze a hozzávalókat egy tálban, egészen addig, ameddig olyan állaga lesz, mint egy piskótának. Tegyük sütőbe 170 – 180 fokra és körülbelül 20 percig süssük. Ha kihült a piskóta vágjuk kockára és tálaljuk.